Miljöansvar

Säkert och hållbart ansvarstagande

Vi strävar målmedvetet mot branschens starkaste miljöprofil och är idag ett olycksfritt, hälsosamt och ansvarsfullt företag som arbetar systematiskt med CSR-frågor. Våra produkter har en längre livslängd vilket innebär de inte behöver säljas lika ofta och därmed minskar också avtrycken på moderjord. 

Vi levererar en renare produkt – med noggrant kontrollerade kemikalier och har därför märkningscertifieringar i världsklass, såsom bluesign® (läs mer nedan) och OEKO-TEX® samt är även testade och godkända för flamskydd. Vår produktion styrs också av Reach-förordningen, Europaparlamentets och Europarådets instans för kontroll av kemiska ämnen.

bluesign®

ACG Accent blev 2010 den första bluesign®-certifierade producenten av produktmärkning. Certifieringen bluesign® kräver att man redan från start säkrar att samtliga ingående komponenter i produkt uppfyller kraven på miljövänlighet, arbetsmiljösäkerhet, konsumenternas hälsa och bevarande av jordens resurser. 

Genom certifieringen garanterar vi alla kunder en riktigt bra miljöstandard utan att kompromissa kring kvalitet eller design. Där vill vi vara ett engagerat föredöme för branschen.

Läs mer om bluesign®
Läs mer om Reach-förordningen
Läs mer om OEKO-TEX®